Banden & Wielen

Auto reparatie

Auto onderhoud

banden & wielen

motor reparatie

remschijven, remblokken

versnellingsbak

Gratis Offerte

Banden & Wielen Antwerpen

Carhouse ES is een garage in Antwerpen dat gespecialiseerd is in vervangen of herstellen van auto banden.

Auto onderhoud Antwerpen - Carhouse es

De gemiddelde levensduur van banden is een zeer individueel gegeven, LET OP echter moeten banden meteen worden vervangen wanneer de technische staat geen verder veilig gebruik toestaat en de veiligheid in het gedrang komt. Oude of versleten banden bieden absoluut geen tractie meer en vormen zelfs een serieuze bedreiging voor chauffeurs, de passagiers en andere weggebruikers.

Vanwege de enorme verscheidenheid aan factoren die van invloed zijn op de slijtage van banden, kan heel moeilijk worden gezegd wat precies de slijtagebestendigheid is. Toch zijn er criteria die ervoor zorgen dat de houdbaarheid van een band aanzienlijk eenvoudiger kan worden beoordeeld. Een verstandige en ervaren weggebruiker moet letten op enkele kwesties.

Op tijd uw Zomerbanden, Winterbanden of 4 season banden laten vervangen is een absolute mist voor een veilige rit.

Bij ieder auto-onderhoud controleren wij als garagist in Antwerpen volgende punten:

  • Banden slijtage
  • Zijwanden
  • Loopvlak
  • Banden profiel
  • Aantal bar druk in de auto band

Hoe lang gaan banden mee?

Er is geen jammer genoeg geen wettelijke verplichting om aan te geven hoe oud je autobanden mogen zijn. Met enige uitzondering van: banden voor aanhangwagens met een speciale vergunning voor een maximumsnelheid van 100 km/uur , deze mogen niet ouder zijn dan zes jaar. Bij alle andere banden is het aan de bestuurders om dit volledig zelf te beslissen wanneer je banden hun levensduur hebben overschreden. LET OP Het verkeersreglement bepaalt echter zéér duidelijk dat de auto EN zijn uitrusting te allen tijde verkeers geschikt moet zijn. En dat geldt uiteraard ook voor de banden.

Hier een aantal criteria die u zelf kunt gebruiken om te beoordelen of u uw banden nog kunt gebruiken of wanneer u ze moet vervangen. Als goude richtlijn geldt: u rijdt met vier identieke banden, elk met een profieldiepte van ten minste 3 mm voor zomerbanden en 4 mm voor winterbanden en een maximumleeftijd van tien jaar.

Niet helemaal zeker of u auto banden nog goed zijn of vervangen moeten worden ? Vraag het ons. Ontdek hier de juiste bandenspanning voor uw wagen.

Autobanden, wielen en velgen  in : Antwerpen  – MerksemBorgerhoutBerchemMortselDeurneSchotenHobokenLinkeroever

Indien u nog vragen heeft contacteer ons of kijk gerust eens op onze FAQ pagina

Maak uw afspraak

Bel ons of maak een afspraak via ons afspraak formulier. Vervolgens spreken we een dag en tijdstip af waar op u de wagen bij ons kan binnenbrengen.

aFSPRAAK MAKEN

Herstellen van uw wagen

Bij het herstellen van jouw voertuig bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze vervangwagens, zodat je altijd mobiel blijft tijdens het reparatieproces. 

HERSTELLING INPLANNEN

Je wagen als nieuw

Na het herstel van jouw wagen kun je deze bij ons komen ophalen. We zorgen ervoor dat jouw voertuig klaarstaat en in optimale staat verkeert. Vertrouw op onze service en expertise voor een vlotte en probleemloze afhandeling.

REPARATIE INPLANNEN