Remschijven, remblokken vervangen

Auto reparatie
Auto onderhoud
banden & wielen
motor reparatie
remschijven, remblokken
versnellingsbak

Gratis Offerte

Remschijven, remblokken Antwerpen

Carhouse ES is de garage in Antwerpen voor het vervangen van remblokken en remschijven.Remblokken zijn samen met de remschijven één van de belangrijkste onderdelen bij het remsysteem. Tijdens je de rem indrukt en aan het remmen bent worden de remblokken tegen de remschijven aangeduwd. Vervolgens ontstaat er een soort wrijving die ervoor zal zorgen dat de auto van snelheid vermindert en zo uiteindelijk tot stilstand komt. Deze wrijving zorgt er natuurlijk ook voor dat er slijtage aan deze onderdelen zal ontstaat. Het is zéér gevaarlijk om met versleten remonderdelen te (blijven) rijden. Het is daarom belangrijk om deze tijdig te laten vervangen.
Auto onderhoud Antwerpen - Carhouse es

Als garage in Antwerpen zijn wij gespecialiseerd in het vervangen van remblokken en het vervangen van remschijven, dit voor alle merken en modellen.

Wij zijn als garage makkelijk bereikbaar voor het vervangen van de remblokken en remschijven, indien uw remmen totaal los zijn kunnen wij depanneren in:

 

Niet geheel zeker of het tijd is om uw de remblokken of remschijven te vervangen in Antwerpen? Hier vindt u enkele tips over de slijtage van remmen

 

Hoe komt het dat mijn remklauw kapot is?

Wat kunnen redenen zijn waarom de remklauwen blokkeren of slijten? Natuurlijk door verloop van tijd, strooizout en de verschillende omstandigheden in België zijn er vele oorzaken, hieronder een aantal veel voorkomende redenen op.

  1. Blootstelling aan vuil en vocht. Door vuil kunnen de zuigers en geleidepennen niet meer vrij bewegen, vocht veroorzaakt corrosie. Beiden kunnen uiteindelijk leiden tot blokkeren. Ook als je de remvloeistof niet op tijd vervangt komt blokkering eerder voor.
  2. Geen smeermiddel gebruiken, of niet het juiste smeermiddel.
  3. Veel temperatuurwisselingen. Dit heeft een negatief effect op de rubberen stofkappen, en het kan de remschijven krom trekken.
  4. Versleten remblokken of remschijven. Hierdoor kan de zuiger te ver uit moeten schuiven, wat kan leiden tot schuintrekken.
  5. De verkeerde remvloeistof gebruiken, dit heeft uiteraard een negatieve invloed op de staat van de remklauwen.

Je hebt zelf ook invloed op de staat van je remklauwen. Zoals al gezegd is het dus belangrijk om de juiste remvloeistof te gebruiken, en deze op tijd te vervangen. Maak hier snel een afspraak voor het vervangen van uw remschijven en remblokken in Antwerpen.

Maak uw afspraak

Bel ons of maak een afspraak via ons afspraak formulier. Vervolgens spreken we een dag en tijdstip af waar op u de wagen bij ons kan binnenbrengen.

aFSPRAAK MAKEN

Herstellen van uw wagen

Bij het herstellen van jouw voertuig bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze vervangwagens, zodat je altijd mobiel blijft tijdens het reparatieproces.

HERSTELLING INPLANNEN

Je wagen als nieuw

Na het herstel van jouw wagen kun je deze bij ons komen ophalen. We zorgen ervoor dat jouw voertuig klaarstaat en in optimale staat verkeert. Vertrouw op onze service en expertise voor een vlotte en probleemloze afhandeling.

REPARATIE INPLANNEN